HVAD BETYDER EN ERHVERVSVENLIG KOMMUNE EGENTLIGT FOR DIG – OG OS ALLESAMMEN

Hvert år i sensommeren laver Dansk Industri – og Byggeri en vurdering af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner. Altså, hvor gode vi er til dialogen om at få tingene til at lykkes. Her fik vi i sidste uge en flot 2. plads blandt alle kommunerne.

Vi er naturligvis meget stolte af anerkendelsen og vores evne til samarbejde og dialog. For 8 år siden var vi nummer 87 på listen, og vi har siden forbedret vores tilgang og arbejdsmetoder. Det har givet resultater.

Nogle gange kan man godt få lidt på fornemmelsen, at de her forskellige lister bliver sådan lidt en konkurrence – et slags OL for kommuner. Men der ligger en langt mere udbytterig og konkret virkelighed inde bag alle skåltalerne og avis-forsiderne.

Når man kan få samarbejdet med virksomhederne til at fungere, betyder det nemlig flere jobs og flere arbejdspladser – og langt flere midler i kommunekassen til at bygge velfærd og gode rammer til jer som borgere. I de sidste 8 år har Silkeborg budt velkommen til mange nye virksomheder, og de, der allerede er her, har udvidet deres aktiviteter.

Det har over 8 år betydet op mod 2500 flere private arbejdspladser i vores kommune. Det smitter positivt af på rigtig mange mennesker. Siden sidste år har de samme virksomheder afleveret 52 mio kroner MERE i firmaskat på rådhuset her alene.

Derudover bor mange af de 2500 ekstra job-tagere i kommunen, og de betaler også skat. Det kan vi bruge direkte på områder, der kommer mange til gode – både de, der har brug for en ekstra hånd, og når der skal laves tiltag indenfor børneområdet eller infrastrukturen.

Derfor er den flotte placering ikke bare en pokal til skabet. Det er fremgang, der kommer alle til gode, og det er en enorm tilfredsstillelse at se, hvordan målrettet arbejde giver gode resultater.

Tak til alle jer, der har gjort det muligt – og tak til folkene bag undersøgelsen for den flotte vurdering. Og naturligvis tillykke til os alle sammen de ekstra midler at gøre godt med.