NÅR DE GODE HISTORIER TAGER OVER

Læste I avisen forleden dag? Danfoss flytter yderligere produktion hertil, så vi får over 500 flere arbejdspladser her i kommunen. Læste I avisen i sidste uge? Der fik vores samarbejde med erhvervslivet en 2. plads i hele Danmark. Tingene hænger sammen – og resultaterne er konkrete for os alle sammen: Flere jobs. Flere skatteindtægter. Mere råd til de gode ting.

Man skal glæde sig sammen i sådanne tider, hvor de gode historier præger billedet. Det er nemlig ikke altid sådan. Her for nogle dage siden, var der et indlæg på min Facebook-side, hvor en vrissen herre ville minde os om den gang, Mascot flyttede deres produktion vestpå til Ikast-Brande. En historie, der ”klæber” lidt, når der tales om virksomheder.

Jeg kender ikke detaljerne ved den historie, og tror måske, at den ind i mellem får lidt ekstra gas fra nogle sider. Men jeg kender de nye historier – og de er heldigvis ved at tage over. Arbejdspladserne flytter nemlig til vores kommune og ikke væk fra den. De sidste 4 år har vi, år efter år slået rekord med salg af erhvervsjord, vi har solgt over 1/2 mio kvm – måske den stærkeste erhvervskommune i Jylland. Og vi har sagt velkommen til over 100 nye virksomheder, hvert år – det har medført ca. 2500 nye private jobs her i kommunen.

Der er såmænd ingen grund til at gå og kigge sig lidt flovt over skulderen. Vi har skabt en kultur her i vores by, hvor virksomhederne og borgerne ønsker at være – og de gode historier forstærker den effekt. Jeg tror, at Silkeborg Kommune huskes vidt og bredt for de positive historier, og det synes jeg vi skal glæde os over.