NOGET AT LEVE FOR …

Så fik vi igen skudt fest-humøret i gang med en stor 2-dages festival på Cirkuspladsen. Anledningen var Silkeborgs 175 års jubilæum, og ca. 16.000 gæster festede til 10 gode bands fredag og lørdag. Herfra skal der lyde en tak for en god fest – til værterne, de frivillige og alle de andre gæster.

Samtidig er det en god anledning til at minde hinanden om, at vi har en stærk kommune med gode tilbud og events indenfor kunst og kultur – og rekreative aktiviteter både i vores mange sportsfaciliteter og ude i vores natur. Der er nok at tage sig til i vores kommune, og det er vigtigt, for et rigt fritidsliv er med til at give livskvalitet.

Efter den store jubilæumsfest lader jeg tankerne dvæle ved musikken. Der har været hårde tider med Corona, men nu har vi igen udsigt til flere oplevelser fra scenekanten. Det kommer naturligvis til at ske på de større etablerede steder, som f.eks. Kedelhuset og Jysk Musikteater.

Men der er også mange andre arrangementer og hot-spots, der er vokset ud af arbejdet fra de lokale ildsjæle. Tænk f.eks. på Tange Sø festival, der over 10 år er blevet en en-dags-festival med 5.000 gæster og flotte navne – også fra udlandet. Og kender I måske Vium-Hvam Sognegård, der med en kraftpræstation fra lokale kræfter har budt på Steffen Brandt, Lalberg/Larsen, Lars Lilholt, Poul Krebs og Lis Sørensen – for at nævne nogle?

Som kommune har vi været med til at give disse og mange andre start-hjælp til at overkomme de første forhindringer, men de får alle deres eget liv og succes gennem de mange frivillige, der spytter timer og flid i projekterne.

Jeg er stolt af at være borgmester i et byråd, der prioriterer hjælp til kulturen – ud i alle krogene, men jeg er endnu mere stolt af alle jer frivillige derude, som stabler disse ting på benene og giver os alle noget at leve for.